MERSİN / SİLİFKE - Taşucu İlkokulu

TAŞUCU  İLKOKULU' NUN TARİHÇESİ

Beldemizde okul, 1910 yılında Reşadiye Mahallesindeki Camii civarında, şu anda yıkılmış olan bir binada açılmış. Daha sonra şimdiki Fatih Otelinin yerinde bulunan bir binaya taşınmıştır. Bu binanın yıprandığını gören Taşucu´nun önde gelen kişilerinden gelen HACI PAŞA, şimdiki Turizm Meslek Yüksek Okulu´nun bulunduğu yeri Rumlardan alarak okul yapılması için köye bağışlamıştır. O günün Bucak Müdürü Müslüm AYDINER ve Muhtar Ali RIZA ŞAHİN´in gayretleri ve Taşucu halkının katkıları ile söz konusu bu yere ilkokul yaptırılmış ve 1940 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

Bu okulun yetersizliği ve yıpranmış olması nedeniyle 1978 yılında şimdiki okulumuzun bulunduğu yere bir ilkokul yapılmasına karar verildi ve 1979 yılında inşaatına başlandı. 1982 yılında okul yapımı bitirilerek aynı yılın Mayıs ayında şimdiki okulumuz geçilerek eğitim ve öğretime devam edilmesi sağlandı.

1992 yılında da okulumuz bahçesine yeni bir okul yapılması için inşaata başlandı. İnşaat 1996 yılında tamamlanarak 16.09.1996 günü ortaokullarında katılımıyla Taşucu İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretime başladı.

Okulumuz 2013-2014 Öğretim yılından itibaren dönüşümü sağlanmış olup ilkokul  olarak eski binada 5 derslik ile yeni binanın  1.katında    6  derslik olmak üzere toplam 11 dershanede 2 si anasınıfı, 8 ilkokul ve 1 özel eğitim sınıfı olarak  11 Şubede 16 öğretmen 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı 2 Hizmetli ile 219 öğrenciye , eğitim öğretim hizmeti verilmektedir.

Yayın: 25.10.2013 - Güncelleme: 16.02.2024 08:42 - Görüntülenme: 1265