MERSİN / SİLİFKE - Taşucu İlkokulu

Taşucu İlkokulu

TAŞUCU ILKOKULU TAŞUCU MAH. 8.2 SK. NO 30 SİLİFKE / MERSİN
Vizyon
* Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır. * Öğrencilerimizi anasınıfı yaşlarından başlayarak,ilköğretimin bütün kademelerinde ortaöğretim kurumlarına öğrenci hazırlarken;güçlü bir kişiliğe sahip çağdaş,vatanını milletini bayrağını seven,milli ve manevi değerlerine bağlı,ileri görüşlü,kendine güvenen,başarıyı hedefleyen,yenilikçi,yaratıcı,lider olabilen,demokratik,laik ve özgür düşünebilen,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
* Ailesine,toplumuna ve vatanına bağlı çok çalışmaya hazır, özgüven sahibi kişiler olarak yetişmelerini sağlamak. * Öğrenci-veli mutluluğunu ön planda tutmak. * Okul-öğrenci-veli arasında sıcak ve yapıcı diyaloglar sağlamak. * Okuma alışkanlığı olan ve okumayı seven,güzel konuşabilen öğrenciler yetiştirmek. * Öğrencilerimize;ilgi ve yetenekleri doğrultusunda fırsatlar vererek,ders dışı sosyal etkinliklere katılımını sağlamak. * Bilimin ve aklın rehberliğinde ,insan hak ve hürriyetlerine saygılı,çevre bilinci gelişmiş,üretici,paylaşımcı,kendilerini sürekli geliştiren bireyler yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
7:20 / 17:20