MERSİN / SİLİFKE - Taşucu İlkokulu

Nis

Okulumuzda eTwinning Projesi

Şbt

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2024 Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu Konsorsiyum Üyeliği Başvuru Sonuçları Açıklandı. Konsorsiyum Üyeliği Kazanan Okulumuzu ve Personelini Tebrik Ediyoruz.

Ock

Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında yer alan yazar-öğrenci buluşması okulumuz anasınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirilmiştir. Katkılarından dolayı Eğitimci-Yazar Pınar İlhan KIRKULAK'a teşekkür ederiz.

Ock

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SEZGİN okulumuzu ziyaret ederek 3. ve 4. sınıflarda öğrencilerimizle buluşmuştur. Öğrencilerle sohbet ederek çeşitli nasihatlarda bulanan ilçe müdürümüz özel eğitim sınıfında bulunan öğrencimize verdiği hediyeler ile mutluluk katmıştır.

May

2022/2023 Eğitim-Öğretim yılı eTwinning Okulu müracaatları kapsamında okulumuz yaptığı başvuru sonucu eTwinning Okulu olmuştur. Emeği geçen personelimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ock

Okulumuz eSafety Label Bronz Etiketi Almıştır.

Ock

Okulumuz 2/C sınıf öğretmeni Taner ÇAĞLAR, Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu ''Matematik Seferliği'' kapsamında Azerbaycan'dan kurucu ortaklığı ile "Kid Game Mathematics" e Twinning projesini başlattı.

Nis

Taşucu İlkokulu 1/C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Taner ÇAĞLAR rehberliğinde Resim Atölyem ( My Paiting Workshop ) e Twinning projesi kapsamında okulmzda

resim sergisi  yaptılar.

Ana Sayfa Bağlantılar http://okulsagligi.meb.gov.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Ock

Okulumuzda yürütülen Nature's Media adlı e Twinning projesi kapsamında, 1-C Sınıfı Öğrencileri ve Proje Öğretmeni Taner ÇAĞLAR ile Okul Müdürü Vahap ÖZKAN, Silifke Belediye Başkanı Sadık ALTUNOK' u makamında ziyaret ederek İklim Değişikliği konusunda röportaj yaptılar.

Meslekler Atölyesinde Yılbaşı Kartı ve Kitap Ayracı Yapıldı.

1/C sınıfı Tohum Topu Yaptı

Okulumuz 1/C Sınıfı Meslekler Atölyesi Defilesi yaptılar.

Ağu

2021 Yılı eTwinning kapsamında proje çalışması yapan Okul Müdürümüz Vahap ÖZKAN "GLOBAL GOALS HOPEFUL FUTURE" adlı çalışmasıyla,  Sınıf Öğretmenimiz Taner ÇAĞLAR ise kuruculuğunu yaptığı "Çocuk Oyunu(KID GAME)" adlı çalışmasıyla kalite etiketi almışlardır. Her iki personelimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

May

Okul Müdürü Vahap ÖZKAN ve 4/B Sınıfı öğrencilerinin katılımıyla yürütülen "Global Goals Hopeful Future" e Twinning projesi çalışmaları devam etmektedir. Projemiz 10 ülke ,20 eğitimci, 103 öğrenci katılımıyla uluslararası düzeyde olup Küresel Hedefler amaçlanarak yürütülmektedir.

Projenin Amacı: "Sadece bir gezegenimiz var, gidecek başka bir yerimiz yok, yaratıcı güçlerimizi doğru kullanırsak başka hiçbir yere ihtiyacımız yok, ona ve birbirimize iyi bakarsak, ihtiyacımız olan her şey burada."  Sir Ken Robinson Yazar / Eğitimci

Projemiz, yazar Sir Ken Robinson'un belirttiği ana fikirden ilham aldı. Amacımız, öğrencilerimize sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefleri açıklamaktır. Değişim mümkündür ve öğrencilerimiz tarafından sürdürülebilir. Önceliğimiz öğrencileri sürece dahil etmek ve süreçte aktif rol oynamalarını sağlamaktır. Aktiviteler aracılığıyla eğlenceli bir öğrenme yolculuğunda bizimle hareket edebilecek daha fazla insana ulaşacağımızı umuyoruz. Çevremizde olumlu değişiklikler yaparak çevremizdeki insanların farkındalığını artırarak olumlu bir etki yaratmayı hedefliyoruz. Projenin hedef kitlesi 7-11 yaş arası öğrencilerdir.